Stjärnkrogsbesök och utebliven sovmorgon.

Då jag jobbat lunch (8-16) hela veckan såg jag fram emot att få sova så länge i dag, men vad händer, man vaknar den tiden man vaknat hela veckan och är jättepigg, sjukt elakt.
Idag blir det en skön ledig dag, slåss med lite folk på stan och handla lite gött till kvällen, sedan lite trav i eftermiddag, om frugan tillåter.
Vi var på restaurang Basement igår kväll, en av krogarna som har stjärna i guide Michelin. Vi åt fyra-rätters med vinpaket.
Först en liten ammis som bestod av Hummersoppa, hummersallad och tupplevermousse, den var mycket trevlig.
Förrätten var carpaccio på rådjur och pilgrimsmussla med friterat lantägg, pytt och kräm på kantarell och lite riven prästost. Till det fick vi en Sylvaner från Paul Blanck (alsace), både maten och vinet var riktigt bra och det funkade jättebra ihop också.
Första varmrätten var en bakad kolja med svensk bläckfisk, smögenräkor,pancetta, citronäggnudlar samt hummerskum. Rätten var ok, lite obalanserad i smakerna och kanske lite översaltad, men fisken var perkfekt tillagad ialla fall. Till detta drack vi en Chenin Blanc från Anjou i Loiredalen, det var ett riktigt bra vin med en härlig syra som hängde kvar länge. Tyvärr tog det över maten lite för mycket.
Andra varmrätten var långkokt saltängslamm från Styrsö med lammbuljong, dumpling fylld med getfärskost samt kräm på strandört. Lammet, buljong och dumpling var jättebra men krämen var ganska intetsägande, dessutom hade dom gjort en liten timbal av strandörten och gjutit den med agaragar (alg-gelatin), den var inte alls trevlig.
Till denna rätten drack vi en tempranillo från Douro i Portugal, det brukar vara bra viner därifrån men detta var ganska enkelt och lite tråkigt.
Innan desserten fick vi en pre-dessert, det var en lakritsmaräng som servisen doppade i flytande kväve vid bordet så att det blev som en glass. Trevligt men dom  kunde sparat på lakritssmaken lite grann.
Till desserten serverades ett av mina favoritviner en söt Chenin Blanc från Loire, sjukt bra vin.
Tyvärr var desserten inte av samma kaliber, en mjölkchokladkräm med vaniljskum, syltade krusbär samt krusbärssorbet, kan bara säga tråkdessert både smak och upplägg.
Totalt sett var det en ok middag, servicen funkade utan det lilla extra och priset är numer väldigt humant på Basement 1900:- för två. Trevligt att kunna gå på stjärnkrog utan att ruinera sig. Hade dock hoppats på lite bättre vad det gäller smakerna, där har dom lite att förbättra.
Kanske blir lite bättre smak på Värmlandsgatan ikväll......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0