Ullareds-Morgan, man kan bara älska honom

"Jag är ju kristen och sånt och grejer. Och jag har ju alltid tänkt att vi som då inte lyckas riktigt på jorden,
vi kanske får det bättre i himlen än de som lyckas fullt ut på jorden."

Söndagsmys på Söder

Har varit ute och ätit med J och A, på Söder medelhavskäk med stor, stor meny.
Bordet bredvid undrade vad Riccotta va som de hade till tortelinin dessvärre kunde inte servitören svara på det. Hmm då Menyn var skriven på italienska hade man ju kunnat ha den kunskapen som krav...
Det var massor på menyn som lät helt okej men nu var det den Saftiga entrecôten jag fastnade för. Tunn som ett elefantöra och panerad i massor av allkrydda, dock en eloge till kocken som lyckats med stekgraderna på denna tunna biff.Vi hade gott om tid så vi tog dessert också, Tiramizu -Jättegott det var galet längesedan jag käkade det. Och upplägget gladde oss alla :-)

Tävlingsdebut

Har idag anmält mig till Sylvesterloppet, ett 10 km lopp som går på nyårsafton. Ska bli roligt att få köra på ordentligt när man springer, har hittills tagit det väldigt lugnt under mina löppass. Banan passar mig väldigt bra, platt och lättlöpt runt Heden och Scandinavium, ungefär där mina träningsrundor går. Kan bara sluta med succé ;-)
RUN TOMAS RUN!!

Mer Jul

Det har varit en del julpysslande i helgen först pepparkakshus och den denna fantastiska skapelse, den är dock inte ruktigt klar på bilden det saknas lite guldlull-lull runt emblemet. Berrättade om den för en kille i receptionen på jobbet och hans hjärta klappar verkligen för Färjestad. Han blev nästan tårögd av lycka och ville se bilden så fort som möjligt. Tyvärr vågar jag inte ladda upp den på FaceBook då han som ska få den skulle ana något.
Hoppas den glädjer någon läsare förutom mig och makan men jag skulle inte tro det.
Kram C

Husbygge

Var på jobbet idag och bakade klart årets pepparkakshus, fick lite experthjälp av Sara och den här lilla medhjälparen.
Vissa tror ju att degen är godast med det är faktiskt glasyren enligt provsmakarpatrullen. Jag tror det att för det är mest socker i den, men det är min högst personliga åsikt.
Jag ställer iordning huset imorgon då jag hoppas att tågbanan och snön har kommit till rätta.
Kram C

Dagens middag...

I dag åt vi på fina restaurang Värmlandsgatan. Vi tog endast en varmrätt.
Älgkalvytterfilé från Stupåsen med pytt på halländska trattkantareller, shitake och körsbärstomater serverades med puré på jordärtskocka och mandelpotatis samt ett citron och vitlöksmör.
Till denna underbara anrättningen drack vi Un Jour, ett vin från Cahors (sydvästra Frankrike) gjort på druvan
Cot (Malbec), ett kraftigt vin med härliga tanniner som matchade det fina älgköttet perfekt.

Stjärnkrogsbesök och utebliven sovmorgon.

Då jag jobbat lunch (8-16) hela veckan såg jag fram emot att få sova så länge i dag, men vad händer, man vaknar den tiden man vaknat hela veckan och är jättepigg, sjukt elakt.
Idag blir det en skön ledig dag, slåss med lite folk på stan och handla lite gött till kvällen, sedan lite trav i eftermiddag, om frugan tillåter.
Vi var på restaurang Basement igår kväll, en av krogarna som har stjärna i guide Michelin. Vi åt fyra-rätters med vinpaket.
Först en liten ammis som bestod av Hummersoppa, hummersallad och tupplevermousse, den var mycket trevlig.
Förrätten var carpaccio på rådjur och pilgrimsmussla med friterat lantägg, pytt och kräm på kantarell och lite riven prästost. Till det fick vi en Sylvaner från Paul Blanck (alsace), både maten och vinet var riktigt bra och det funkade jättebra ihop också.
Första varmrätten var en bakad kolja med svensk bläckfisk, smögenräkor,pancetta, citronäggnudlar samt hummerskum. Rätten var ok, lite obalanserad i smakerna och kanske lite översaltad, men fisken var perkfekt tillagad ialla fall. Till detta drack vi en Chenin Blanc från Anjou i Loiredalen, det var ett riktigt bra vin med en härlig syra som hängde kvar länge. Tyvärr tog det över maten lite för mycket.
Andra varmrätten var långkokt saltängslamm från Styrsö med lammbuljong, dumpling fylld med getfärskost samt kräm på strandört. Lammet, buljong och dumpling var jättebra men krämen var ganska intetsägande, dessutom hade dom gjort en liten timbal av strandörten och gjutit den med agaragar (alg-gelatin), den var inte alls trevlig.
Till denna rätten drack vi en tempranillo från Douro i Portugal, det brukar vara bra viner därifrån men detta var ganska enkelt och lite tråkigt.
Innan desserten fick vi en pre-dessert, det var en lakritsmaräng som servisen doppade i flytande kväve vid bordet så att det blev som en glass. Trevligt men dom  kunde sparat på lakritssmaken lite grann.
Till desserten serverades ett av mina favoritviner en söt Chenin Blanc från Loire, sjukt bra vin.
Tyvärr var desserten inte av samma kaliber, en mjölkchokladkräm med vaniljskum, syltade krusbär samt krusbärssorbet, kan bara säga tråkdessert både smak och upplägg.
Totalt sett var det en ok middag, servicen funkade utan det lilla extra och priset är numer väldigt humant på Basement 1900:- för två. Trevligt att kunna gå på stjärnkrog utan att ruinera sig. Hade dock hoppats på lite bättre vad det gäller smakerna, där har dom lite att förbättra.
Kanske blir lite bättre smak på Värmlandsgatan ikväll......

Ruvartankar

Människor runt omkring frågar hur det är, om allt gått bra och om det blev något?
Dom satte in 2 små ägg -kanske är dom kvar kanske inte. Det lär vi väl få reda på snart men det känns inte alls så viktigt längre för allt är bra nu -det är över, jag är klar med spray, sprutor och smärtsamma ägguttag. Aldrig mer IVF!
Om det blev något?
-Det är väl klart! Adoptionskursen är ju avklarad så nu väntar hemutredningen närmast. Det kommer ett litet barn till oss frågorna är bara hur, när och från vilket land?
Kram C

Äggplock

Nej det är inte som i Lilla huset på prärien där Laura iförd långkjol och förkläde traskar ut i hönsgården med den handflätade korgen, klappar på hönorna och plockar de nyvärpta äggen.
Här handlar det om ett mindre kirurgiskt ingrepp där jag varit fastande från midnatt och väl stationerad i salen fick jag ta på de otroligt sexiga tubsockorna som dras på upp över knäna och en fantastisk sjukhusskjorta. (Här ägnar vi en tanke till min man som med denna bilden av sin fru på näthinnan skall gå ner i källaren till ett litet provrum och PRESTERA) Sköterskan satte in en såndär nål i armen som ska sitta kvar under dagen (Vet en liten tjej som med all säkerhet har stenkoll på vad det heter) här bedövades jag med morfin, rolig känslan liksom -när det väl har slutat snurra :-) Tyvärr hjälper det inte med bara morfin utan det läggs en lokalbedövning också, fast det gör ändå väldigt ont. Här plockar läkaren ut folliklarna (äggblåsorna) samtidigt som en barnmorska skojar om att det ser ut som han dammsuger, detta triggar ju fram en fantastisk diskussion om dammsugare med doftspridare, vaniljdoftkulor och självgående dammsugare. Han fick tag i 10 st äggblåsor även om de sista förmodligen var alldeles för små så tog han dem ändå. Så nu hoppas vi bara på att dom ska vara fina, att dom ska bli befruktade, att dom ska dela sig och att dom ska överleva så kanske vi få tillbaka ett på torsdag.
Ikväll och hela dagen imorgon har jag bokat soffan så nu ska jag bara läka ihop lite, mest så jag kan gå upprätt. Ska fika med syrran och T senare i eftermiddag det ska bli trevligt, kanske inte orkar busa så mycket bara hoppas hon förstår.
Panodilkramar C

Dags att börja andas igen......

Vakande i morse med en känsla om att ytan är nära, som att ha dykt ner väldigt djupt och man är precis under ytan, man känner att hår är ovanför, man kan snart börja andas igen.
Sorgen och ovissheten kommer nog att finnas kvar för en lång tid framåt men en liten ljusglimt kom igår då vi fick positiva nyheter från Uppsala.
I morgon är det dags för IVF, känns bra, något annat att tänka på.
Det ska nog lossna någon gång för familjen Sivertsson också, frågan är bara när och hur...

RSS 2.0