När man gråter är det svårt att:

Äta
Sova
Andas
Dricka
Ta nässpray
Borsta tänderna
Prata -helst i telefon
Kram/C

Julen är här!

Idag har jag varit på Mo´s julmässa på Råda Säteri med inkluderat julbord. Under själva utställningen byggde man upp ett sug på sillar, rökt lax, chedddarost och köttbullar men nu såhär i efterhand  är det julmusten och ostkakan jag kommer ihåg och verkligen gillade. Desserterna serverades i kaffestugan där var det uppdukat med lokala ostar och Råda säteri´s egenproducerade grejer, trevliga chokladtryfflar och ett rejält göttebord. Kaffet var det däremot en säljare från Merrild som skulle stå för men tyvärr tog han bara med sin egen kaffeliknadnande dryck.
Restaurangen var mycket trevlig, ett sånt ställe skulle man ha! Det var ju mörkt men det såg väldigt fint ut, Marschaller och ljussättning är verkligen stämningsfullt.
Det stora Pepparkaksbygget har inletts! Degen är tillverkad och ligger till sig på jobbet, vi smakade av den igår och tillverkade även lite små konstverk och figurer av den, kanske inte helt rumsrena.
Tankarna är riktade mot Uppsala.
Kram C

Hormonsprutor, urnsättning, adoptionskurs, fredagsmys och 15 timmar i bil

Hur mycket är det möjligt att hitta på på en ledig helg?

Inför fredagsmyset i Tvååker fick jag SMS från mamma, all heder åt henne som försöker men det blir rätt kul ibland.
-Bra då kan jag börja med Tack Os en.
Det där med T9 är inte alltid toppen, men hon löste ju problemet även om jag fick läsa några gånger för att förstå. själv har jag ju införskaffat en nu telefon med tangentbord och chockerade en vän med ett ganska långt meddelande så till den milda grad att hon ringde upp efter 3 sekunder och undrade vem jag hade mutat den här gången för att skriva åt mig.
Vi har även hunnit med adoptionskurs, detta var första gången det förmedlades en smula hopp och lycka. De tidigare gångerna har varit så fokuserade på allt som kan gå fel och det är val iofs bra för det är ju det man behöver förbereda sig på. Kollade på en film om när föräldrarna åkte och hämtade barnen, mycket känslor (gissa vem som satt och storgrät i kurslokalen) men det där känns väldigt långt borta för vår del. Väntetiden är fruktansvärt lång och det är mycket som ska hände innan dess...
En sväng till svärfar blev det också. Bus med söta Tilda och lillebror och massor med god mat och gott vin.
Vi har haft urnsättning för Harriett, sorglit med det var fint, la dit vackra rosor, ett sött hjärta och tände lite ljus. Lite tid att tänka på henne.
Hon har en vacker plats med utsikt över Idresjön och fjällen.
Kram /C

Liten story från vår vardag....

Ska nu berätta en historia om hur det kan gå till en vanlig onsdag hos familjen Sivertsson. Dagen börjar med att frun i huset går till jobbet ganska tidigt, jag har lite sovmorgon, ska till bilprovningen 10.00. Vid halv nio går jag upp, äter frukost i lugn och ro, klär på mig, borstar tänderna.
Vid halv tio känner jag mig redo att åka, ska bara hitta mina kort (körkort och visakort), dom är borta!!
Letar som en tok, jag vet att jag hade dom med mig hem igår så dom borde ligga på hyllan eller i jackfickan, men icke. Fortsätter att leta som en tok, börjar bli stressad också, ska ju snart vara hos bilprovningen.
Då kommer jag på att ringa min kära fru för att fråga om hon har sett mina kort, det hade hon visst... Dom låg i hennes jackficka, var lite trött i morse.
Men det gick bra att köra till bilprovningen utan körkort också, som tur var hade jag redan betalt.
Att leva med en tankspridd fru gör livet lite mer spännande!
Älskar dig Carolina...

Imorgon får jag tillbaka hormonerna

Det är jobbigt nu, ja ja det vet ju alla men nu är det så att nedregleringssprayet verkligen är effektivt. Jag är så instabil just nu och gråter typ jämnt, när någon konfronterar mig på jobbet, när det spelas en sorglig låt på radion, när det är lyckliga reklamfilmer, babysidorna i GP, när "den riktiga" adopterade höll föredrag på kursen och såklart varje gång jag går in på sykathen. Detta är bara de senaste dagarna -Det är helt sjukt!

Imorgon har jag(vi) tid på Sahlgrenska och jag hoppas verkligen att jag får börja ta sprutorna för jag tror inte jag fixar denna veckan (just denna) på de här viset. Det trodde man inte att jag önskar att få ta sprutor. Det är en annan sort denna gången så det blir nog en liten snabbkurs i hur dom funkar, dom är tydligen lite krångligare man måste fylla på dem själv och det va nog inte alls så enkla som gångerna innan.
Kram /C

Träningstankar

Har tränat lite lätt idag, efter gårdagens långa löppass var jag lite seg i benen. Det blir nog två tuffa spinningpass och ett styrkepass denna veckan, och kanske ett löppass till helgen om det inte är allt för mycket snö i Idre.
Det sköna med att träna att man tränger bort alla jobbiga tankar för ett ögonblick, det är gött när man måste fokusera på att kroppen ska orka lite till.
Mycket som kan bli jobbigt denna veckan, Tildas operation och mammsens urnnedsättning.

Veckans vintips!

Tänkte börja med lite vintips här på bloggen. Det första blir ett lite dyrare vin som man kanske inte dricker varje vecka men det är riktigt gott.

Wakefield Jaraman Cabernet Sauvignon 2005 (nr 6344, 159:-)

Ett kraftigt vin med mycket mörka bär och choklad både i doft och smak, vinet fräschas upp av lite härlig eucalyptus. Vinet passar bäst till viltkött med kraftiga tillbehör (tex rödvinsås, svamp, gratäng) eller en vällagrad parmesan. Ett jättegott vin som är väl värt pengarna, det får SSSS (av fem).



DU ÄR GAMMAL OCH FET

När vi bestämde oss för att söka hjälp med barnlöshets-utredning ringde jag KK på Sahlgrenska och dom skickar mig vidare till nån barnmoska. Jag berättar hur läget är och undrar ju så klart hur gammal jag är och vad jag väger, 33 år, 92 kg och bara 160 cm Då kommer komentaren som fick mig att byta livsstil.
-Du är snart för gammal och du har fetma enligt BMI.

ELAKA TANT -jag hatar dig!
Eller kanske inte. Dagen efter köpte jag en stegräknare och började gå till jobbet varje dag. Kakor och godis är tabu och nån vecka senare började jag träna på Sats. Det var typ 10 år sedan jag satte min fot på nåt gym, har golfat och promenerat lite och trodde det räckte. Den elaka tanten kanske var bra för mig, åldern är ju svår att göra något åt men kilona ska bort. 76 kg är min första målvikt, den nådde jag förra året men har tyvärr traskat upp lite på viktkurvan med nu är det dax igen inte så mycket för provrörsbefruktningen utan för att mina kläden sitter lite taight. och för att Stig-Sture ska välja oss när han kollar på vår adoptionsansökan.
Puss & kaka /C

förebild eller före bild


Välkomna till vår nya blogg!

Hej alla glada som läser om vårt liv, har efter hårda påtryckningar skapat en blogg där man kan kommentera också. Förhoppningsvis kommer vi att blogga lite mer också, man vet aldrig.
Tänkte börja med att visa lite vacker iphonekonst ;-)

RSS 2.0