Nackhällerundan

Gjorde i dag min terrängdebut (i vuxen ålder). Sprang det lilla men charmiga Nackhällerundan i Tvååker. 8 km tuff terränglöpning, backarna var riktigt branta och långa, men skoj var det.
Banan var ändrad lite, men inte med mindre backar utan tvärtom tror jag, men som ni ser några rejäla stigningar!
Den översta profilen är den jag sprang.
Med startnummer 2 kände jag pressen!
Lite mindre startfält än i Varvet, startskottet smälldes av med hjälp av en plastpåse!
Målområdet, också det lite mindre avancerat än Slottskogsvallen.
GÖTT, äntligen i mål!
Tiden: 35,56 placering nr 9. Som tur var lottades det ut priser också, jag vann ett första hjälpen kit :-)
Är rätt nöjd med dagens instats, körde det istället för backträning denna veckan, men är nöjd med tiden och att jag orkade springa hela vägen, även i dom tuffaste backarna. Blir förhoppningsvis en trevlig midsommartradition.

Midsommar 2010

07:15
Uppstigning för herrn i huset, dags för ett långpass. Innan avfärd så sattes ugnen på och ciabattan till frukost och lunchpicknincken åkte ut för jäsning.
Löppasset blev väldigt lugnt och skön och slutade på ca 19,5 km. Det roligaste var att jag lyckades hetsa en annan löpare i Slottskogen så att han antagligen sprang lite hårdare än vad han tänkte.
Han blåste om mig för att sedan sänka tempot och lägga sig typ tio meter framför mig. Då tänkte jag att detta kan bli sköj. När vi var ca 100 meter från en lång backe sprang jag upp snett bakom honom så jag förstod att han såg mig i ögonvrån, och helt riktigt när vi kom till backen la han in en rejäl tempoökning och drog i från. Problemet för han är att backen är ganska lång och seg,  så jag plockar meter för meter och kommer i kapp, lägger mig bakom och precis på krönet springer jag förbi, haha sjukt roligt man kan ha med lätthetsade löpare.
09:45
Dags för en skön långfrukost med nybakat bröd och gröt med midsommarjordgubbar. Efter frukosten gjordes ciabattan till lunchen i ordning. Dom blev riktigt snygga och goda, precis som köpe!
13:00
Midsommarfirande i Trädgårdsföreningen med dans kring stången och jordgubbar. Riktigt skönt väder dessutom. Tanten som håll i sången hade väl inte den bästa sångrösten men lockade fram ett och annat skratt hos oss!
Lite mesig midsommarstång tycker jag nog ändå.....
16:00
Powernap.
17:30
Knytkalas på Lilla Munkebäcksgatan. 13 personer + en bebis +1hund. En stor buffé dukades upp i en park på de gamla ruinerna av Härlandakyrkan. Solen sken och filtarna lades ut, dessvärre gick solen i moln och kylan blev väldigt påtaglig. Vi härdade ut ett tag men hoppade över både de planerade kubb- och brännbollslirandet. Istället gick vi hem till Fröken Frimodig den yngre för snacksbuffé, dans och fniss.
(det är skönt med en gravid fru då får man nämligen åka bil hela vägen hem)
00:15
Äntligen läggdags!
Glad midsommar önskar Herr & Fru Sivertsson

Maratonfunderingar

Har nog bestämt mig för att springa ett maraton. Först tänkte jag springa i Stockholm, men eftersom det går veckan efter varvet (som jag redan är anmäld till) så får det nog bli ett annat. Funderar mest på Paris eller Berlin. Vill ju springa där det är lite mer upplevelse än bara 42195 meter asfalt.
Hmm får nog tänka till lite där, kanske någon har ett förslag eller är sugen på att följa med?
Var ute på ett långpass idag (19km), gick riktigt bra och var pigg i kroppen hela vägen. Hade samma kilometerfart som på varvet utan att vara nära att bli trött. Kanske har mitt nya träningsupplägg redan börja gett resultat?
Nästa helg är det midsommar och jag ska springa mitt första terränglopp på sisådär en 20 år. Kan ju bara gå bättre, tror nog att vikten är ungefär densamma som då, men farten borde vara något bättre.
Kanske blir lite bilder också, är inspirerad av en norsk löparblogg som verkar ha kameran med på alla pass. Så nu blir det nog inköp av en smidig kamera man kan ta med och se om man får lite roliga och fina bilder.

Our Hero part 2!!!

Tackfilm 2

Lycka är......

att få första numret av Vi Föräldrar och det är ett test av jogging-vagnar!

Träningsledigt...

Var väldigt seg i kroppen efter spinningen i tisdags så jag tänkte ta en veckas träningsledigt. Det visade sig inte vara så lätt, var väldigt på väg idag för att köra lite löpintervaller, väskan var till och med packad.
Då gjorde jag något oväntat, pratade med mig själv, en sorts tvärtom peppning, du är lite seg i benen, känns lite tjockt i halsen osv. Så väskan packades upp och det blev lite städning istället.
Har ju inget kortsiktigt mål med träningen så jag behöver ju inte stressa igång igen. Nästa delmål är blir i början av juli då jag ska springa upp till Nippfjälltoppen från Blåbärsstigen, en liten nätt tur på ca 17km. Om någon är sugen på att hänga med är ni välkomna. Tänkte hålla ungefär 5,30 minuters tempo.
Sedan blir det Göteborgs halvmarathon den 10 oktober och då jä--ar ska jag under 1,40. Året tänkte jag avsluta med att springa Sylvesterloppet under 40 minuter!
Allt hänger ju på hur jag lyckas med mitt mål att få till en skön vardag med en ny familjemedlem, jobb, träning och kärlek...
I morse sa frugan att hennes mage inte har växt någonting sedan vi tog denna bilden,
så det var bara att plocka fram kameran igen.
Jag tycker det är lite skillnad i alla fall, men vad vet jag...

RSS 2.0