Korkskada!
Korkskada!
Fram med tandborsten
Nu har den äntligen tittat fram.
-FÖRSTA TANDEN!
Två veckors diarre och en förkylning senare kom den äntligen fram. Signe låter oss däremot inte titta på den men om hon tuggar på ens finger känns den. Så imorse fick hon tugga lite på sin alldeles egna tandborste. Hon har länge varit kraftigt fascinerad av när jag och maratonpappan borstar tänderna :) Stora tjejen.
Sträcker sig efter kameran
Signe & pappa springer runt runt, fort fort
Wallenbergare -steg för steg
Pratade om att fixa detta i julas med just wallenbergare har inte passat in i min dietplan. Nu hade mamma köpt färsk Tvååkers-kalvfärs och då var det ju givet vad vi skulla göra med den. Det går precis lika bra att använda älgkalv från norra dalarna.
Lägg färs, äggulor och salt i marberedaren
och kör tills det blandat sig.
Kör igång igen och häll i
grädden i en jämn stråle.
Det ska bli en jämn fast smet.
Häll ett tunnt laget ströbröd på en plåt och
ha kallt vatten att doppa händerna i nära.
Forma biffarna och strö över ströbröd.
Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Stek gyllene i smör/olja, sätt in i ugnen 150 grader
ca 15 minuter (60 grader innertemp).
Servera med lingon, pressgurka, potatismos
eller vad man vill...
Tack för maten sa piraten,
pax att inte diska faten!
Matplanen vecka 8
Måndag
Vegpaj med broccoli, spenat och rostad paprika
Tisdag
Biff ala Lindström med löksky och rostade grönsaker
Onsdag
Panerad spätta med remouladesås och rivna morötter/vitkål
Torsdag
Kycklingklubba med bulgursallad och fetaostcreme
Fredag
Fiskburgare med coleslaw-Caesarstyle
Lördag
Biff Rydberg
Söndag
Svamprisotto
Vi kör på detta så länge men det är så att vi har bröllopsdag i veckan och om några snälla morföräldrar skulle komma och passa henne -säg, framåt fredag. Kanske vi skulle kunna planera in ett trevligt firande på nån finkrog istället ;)
Glädjehopp
Familjedag på SATS
Mamma du e så tokig!
Trimasan som det formulerades i
menyn på campingen i "Torke"
Helgen som gick blev en riktig gourmethelg på fredagen lyxade vi till oss med dessert det blev tiramisu efter att blivit inspirerade av Sveriges Mästerkock. -Ännu ett program jag snöat in på, hittade den unga göteborgstjejens blogg. Tänk om praktikanterna skolorna skickade ut kunde vara som hon, så intresserad och duktig.
På lördagen gjorde jag rispapper rullar med soyarimmad lax och en sötstark dippsås med koreander. Det va verkligen jättegott och typ helt nyttigt. Till varmrätt lågtempade vi älgstek med lite halstrad anklever, rödvinssås och rösti. Helt magiskt gott!
Signes gourmethelg bestod av introducering av smörgåsrån
Kan själv! Jag försöker ta en bild på söti...
Kan själv! Jag försöker ta en bild på sötisen och hon vill så gärna hjälpa till. Här har hon grabbar tag i telefonen :) // C