1:a Avdent

Skrev just ett inlägg med det försvann visst när jag skulle publicera -sörjlig gratisblogg! :-(
Har letat i alla gömmor efter ljus till adventstaken med att hitta fyra lika var inte lätt så det får bli en jul som går i KITSCH. Var på Lagerhaus idag och kittade upp oss med matchande julgranskulor och igår pimpade jag en hyacint med samma rosa stenar. Det kommer inte att bli en vit jul på Värmlandsgatan -Den blir färgsprakande! :-)

Några minuter över

Vi var på väg ut på en sovapromenad men Signe somnade redan i hallen. Med en liten stund till övers satte jag mig med fotoprogrammet, det är ju jättekul med rätt vad det är har det gått en timma.
Nej nu är det verkligen dax för den där promenaden, Signe ska ju träffa sin kompis Tea. Eller Latte-Tea som vi kallar henne då hon alltid vill vara med så fort det vankas kaffe. Oj då erkände jag att promenaden planeras att avslutas med en fika nu -Attans! :-)

Hallandshelg

Pappan i huset jobbade hela helgen så då passade jag och Signe på att åka till mormor och morfar. Morfar hade ju längtat såå.
På lördagen blev det en tur till Glommen och Thuressons Gårdsbutik, en superfin chark med egna grisar och granngårdarnas kalv och nötkött. Vi hade förbeställt en köttlåda med 10 kg nötkött, så det blev storkok på gulasch, boeuf bourginon, fond och köttsoppa. Dessutom en massa färs men det får vänta lite med beredningen av den, det ska ju finnas tid också.
I morgon har jag bjudit hem mammorna i föräldragruppen på fika så nu ska jag bara komma på vad jag ska baka. Det blir lite frallor men det hade varit gott med någon kaka också, får väl bläddra i böckerna här hemma.
På tal om böcker så är första julklappen inhandlad idag, tänker däremot inte skriva till vem...
Matsedel vecka 47
Måndag:
Gulaschsoppa med creme fraiche
Tisdag:
Pasta med grillade medelhavsgrönsaker
Onsdag:
Grekisksallad med nybakat bröd
Torsdag:
Biff ala Lindström med ungsrostad klyftpotatis
Fredag:
har planerat en tur till Gekås
Lördag:
Fisk med vitvinssås och stekt svamp
Söndag:
Beuf bourginon med potatismos

Vuxenvärlden

Det känns så galet vuxet och seriöst men vi hittar inga andra nackdelar med det så varje vecka blir det en veckomatsedel skriven hemma på griffeltavlan.
På tavlan vecka 45

Soyamarinerad lax med grönsaksnudlar serverades på fredagskvällen. Till det en helt fantastisk gewurztraminer från Josmeyer
Och vi har fått lite hintar om att det vore bra att ha veckoplaneringen på bloggen så nu kör vi, så får vi se hur länge det håller...
Vecka 46
Måndag: Köttbullar med potatismos och rårörda lingon
Tisdag: Kycklingschnitzel med mango & koriandersalsa, rostad potatis
Onsdag: Thaigyta med fisk. -röd curry, cocosmjölk och en massa grönsaker
Torsdag: Steak Sallad -Fläskkarré med pepparrot, senap och sallad
Eftersom herrn i huset jobbar kväll hela helgen får tjejerna fixa nåt att äta lite dag för dag. Här stoppar vi istället in förra helgens mat -mest för att det inte ska se så tomt ut.
Fredag: Soyamarinerad lax med grönsaksnudlar
Lördag: Ankbröst med tryffelpuré och surkål, det står karré på tavlan men det fanns ankbröst på Netto denna vecka och man är ju inte sämre än att man kan ändra sig :)
Söndag: Hemgjord tagliatelle med grönsaker och parmesan
Måste ju sticka in med en lite bild på underverket. Hon har kommit på att man kan göra ljud med läpparna och oj vad det blir många blöta bodysar...

Dop

Det har gått några dagar sedan vi hade dop för lilla fröken Signe Harriet. Hon skötte sig exemplariskt, kanske några av våra gäster tyckte att hon sov lite för länge under fikan på Värmlandsgatan, något som hennes mamma uppskattade då hon kunde att prata lite med dopfirarna.
Vi bjöd på cupcakes!
Polka/vitchoklad
Pumpa/pepparkaka
Blåbär/citron
Choklad/choklad
Vattnet Susanne väl(signe)de var från en lätt isbeklädd fjällbäck på Nipen.
Faddrar var Moster Helene & Farbror Andreas.
Här ser man att de tar sitt uppdrag på fullaste allvar, prästen står nämligen till vänster i bild och deras fokus är helt på Signe.
-Me Like!
Så här go va hon på fotograferingen hemma hos mormor och morfar.
Och sist en helbild på klänningen. Virkad av "kusin" Annas farmor och använd bla. av mig
Kram /C

RSS 2.0