Wallenbergare -steg för steg

Pratade om att fixa detta i julas med just wallenbergare har inte passat in i min dietplan. Nu hade mamma köpt färsk Tvååkers-kalvfärs och då var det ju givet vad vi skulla göra med den. Det går precis lika bra att använda älgkalv från norra dalarna.
Wallenbergare

400 g kalvfärs
2 äggulor
1 msk salt
4 dl vispgrädde
Ströbröd
Lägg färs, äggulor och salt i marberedaren
och kör tills det blandat sig.
Kör igång igen och häll i
grädden i en jämn stråle.
Det ska bli en jämn fast smet.
Häll ett tunnt laget ströbröd på en plåt och
ha kallt vatten att doppa händerna i nära.
Forma biffarna och strö över ströbröd.
Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Stek gyllene i smör/olja, sätt in i ugnen 150 grader
ca 15 minuter (60 grader innertemp).
Servera med lingon, pressgurka, potatismos
eller vad man vill...
Tack för maten sa piraten,
pax att inte diska faten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0