Wallenbergare -steg för steg
Pratade om att fixa detta i julas med just wallenbergare har inte passat in i min dietplan. Nu hade mamma köpt färsk Tvååkers-kalvfärs och då var det ju givet vad vi skulla göra med den. Det går precis lika bra att använda älgkalv från norra dalarna.
Lägg färs, äggulor och salt i marberedaren
och kör tills det blandat sig.
Kör igång igen och häll i
grädden i en jämn stråle.
Det ska bli en jämn fast smet.
Häll ett tunnt laget ströbröd på en plåt och
ha kallt vatten att doppa händerna i nära.
Forma biffarna och strö över ströbröd.
Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Stek gyllene i smör/olja, sätt in i ugnen 150 grader
ca 15 minuter (60 grader innertemp).
Servera med lingon, pressgurka, potatismos
eller vad man vill...
Tack för maten sa piraten,
pax att inte diska faten!
Kommentarer
Trackback